counter create hit

مطالب مرتبط:
از فواید میوه انگور چه می دانید؟!

از فواید میوه انگور چه می دانید؟!

از فواید میوه انگور چه می دانید؟! - آکا سایت سلامتبخش خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت میهن مگ: میوه ...

خواص ادویه پاپریکا

به گزارش میهن مگ: شاید بارها و بارها اسم پاپریکا به گوشتان خورده باشد اما ندانید که پاپریکا چیست و چطور تهیه می شود. به فلفل قرمز شیرین پاپریکا می گویند. در واقع پاپریکا هم ...

آب کرفس برای لاغری | تنها روزی یک لیوان آب کرفس و لاغری فوری...

آب کرفس برای لاغری | تنها روزی یک لیوان آب کرفس و لاغری فوری...

آب کرفس برای لاغری مصرف کرفس قبل از وعده های غذایی تاثیر چشمگیری بر کاهش اشتها و احساس سیری دارد همچنین آب کرفس به دلیل دارا بودن مقدار زیادی منیزیم, کمک قابل توجهی به چربی سوزی در بدن و در ن ...

ورزش در هوای سرد زمستان

ورزش در هوای سرد زمستان

تحریریه گروه ترجمه زندگی آنلاین   ...

چند روش طبیعی برای جرم گیری دندان

چند روش طبیعی برای جرم گیری دندان

روش های خانگی جرم گیری دندان   جرم دندان یکی از مشکلاتی است که از زیبایی صورت شما می کاهد. در این مقاله به شما چند روش خانگی و طبیعی را معرفی می کنیم که می توانید با استفاد ...

عوارض رابطه مقعدی برای زنان و مردان

عوارض رابطه مقعدی برای زنان و مردان

عوارض رابطه مقعدی متاسفانه در سال های اخیر برقراری رابطه جنسی از راه مقعد بیشتر از قبل شده است که پزشکان و متخصصان توصیه نمی کنند. این نوع رابطه جنسی دارای خطرات و عوارضی است که در ادامه به تمام این موارد اشاره می کنی ...

خواص فوق العاده مصرف میوه آووکادو برای بانوان!

آووکادو سرشار از چربی های مفید و ویتامین های مختلف می باشد که تمامی آن ها برای سلامت انسان لازم می باشند. به یاد داشته باشید مصرف زیاد آووکادو برای سلامت شما مضر است. نوشته خواص فوق العاده مصرف میوه آووکادو برای بانوان! اولین بار در تغذیه پدیدار ش ...

روغن زیتون نسبت به سایر روغن های گیاهی چه خاصیتی دارد؟

روغن زیتون مخصوصا از جهت کاهش کلسترول و تامین سلامت قلب و عروق ما، از باقی روغن ها برتر است. نوشته روغن زیتون نسبت به سایر روغن های گیاهی چه خاصیتی دارد؟ اولین بار در تغذیه پدیدار شد. ...

تاثیر سیب زمینی سرخ شده بر روی بدن و راه کاهش ضررهای آن!

ماده ی سمی آكریلامید (ACRYLAMIDE) ، موجود درسیب زمینی سرخ كرده و چیپس منجر به مرگ می شود. آكریلامید با تضعیف سیستم ایمنی بدن، ابتلا به بیماری های عفونی و سرطان را افزایش می دهد. نوشته تاثیر سیب زمینی سرخ شده بر روی بدن و راه کاهش ضررهای آن! ا ...

چگونه از آجیل نگه داری کنیم؟

چگونه از آجیل نگه داری کنیم؟

الهام عطار؛ کارشناسی ارشد صنایع غذایی   یكی ...

با غذا چی بخوریم؟

با غذا چی بخوریم؟

سالاد، ماست، شور، ترشی یا سبزی خوردن؟ شما عادت به خوردن کدام یک از این خوراکی ها با غذاهای اصلی تان دارید؟ آیا می دانید که در مورد هریک از این مواد غذایی، بایدها و نبایدهایی مطرح است و شما نم ...

آیا خوردن یخ برای سلامتی مضر است؟

آیا خوردن یخ برای سلامتی مضر است؟

هیچ چیزی همانند خوردن یک تکه یخ تازه در روزهای گرم تابستان نمی تواند لذت بخش باشد. زمانی که تشنه هستید، خوردن یک لیوان ...

خواص رژیم مدیترانه ای برای سلامت استخوان

خواص رژیم مدیترانه ای برای سلامت استخوان

مطالعه جدید درباره دوران پس از یائسگی بانوان در برزیل نشان می دهد که رژیم غذایی مدیترانه ای برای استخوان ها و ماهیچه ه ...

میزان کالری آجیل عید نوروز چقدر می باشد؟!

بادام بین مغزهای مختلف، تقریباً دارای بالاترین حجم از منیزیم است. درواقع و برخلاف باور بسیاری از مردم، منیزیم موجود در گردو هم بیشتر است. به طوری که حدود 67 درصد منیزیم در هر 100 گرم بادام وجود دارد. نوشته میزان کالری آجیل عید نوروز چقدر می باشد؟! اولین ...

آرتریت روماتوئید و رژیم غذایی

آرتریت روماتوئید و رژیم غذایی

آرتریت روماتوئید (RA) باعث درد، ورم و خشکی مفاصل می شود. یک راه برای تسکین درد مفاصل ایجاد تغییرات در ...

چرا اغلب احساس گرسنگی می کنید؟

بعد از انجام ورزش های سخت و در طول دوره بارداری، افزایش اشتها اتفاقی طبیعی به نظر می رسد. با این حال، اگر بدن هیچ دلیلی همیشه احساس گرسنگی می کنید، احتمالا مشکلی از نظر پزشکی وجود دارد. ...

نحوه سم زدایی بدن با استفاده از سرکه سیب و عوارض احتمالی آن

چند سالی است که استفاده از رژیم های غذایی پاک سازی کننده مانند استفاده از سرکه سیب رواج پیدا کرده است. سرکه سیب نوعی سرکه ی کهربایی رنگ است که از آب سیب یا پوره ی سیب موسوم به پوراب تهیه می شود. طرفداران این ماده مفید معتقدند که مصرف آن موجب کاهش وزن، سم ...

خواص و اثرات مواد افزودنی

خواص و عوارض افزودنی ها

مواد افزودنی و یا ادویه جات ترشی جات به اهداف مختلف مواد غذایی میزبان..... شیرین سکس و از این مواد غذایی مصرف قالب خوشرنگ .در بازار مواد غذایی, و غیره. هزاران نوع افزودنی وجود دارد با پزشک و سپس عراق ، کارشناسان تغذیه و رژیم درمانی ، برای برخی از انواع خواص و تاریخ خود را از عواقب زندگی صحبت شده است. جمع و جور و چند نفره است ؟ اجازه بدهید بحث در مورد تعریف ضد برای شروع است. افزودنی های مواد به حفظ و بهبود کیفیت طعم و بافت و ظاهر متقابل در افزودنی های مواد غذایی. این مواد برای انواع مقاصد خواسته یا ناخواسته به مواد غذایی اضافه شده است. انواع غیر عمدی شامل رنگ های مصنوعی اسانس شیرین کننده های مصنوعی و آنتی اکسیدان ها و دیگران است. مواد نگهدارنده بافت دهنده و غیره. امولسیون و.... هستند که متاسفانه برخی از نسبتا سمی و اموال کاستن از فشار در بدن است اختلالات و عوارض ناشی از آن به تدریج برای مصرف کننده تعیین می شود. اما اضافات و حذفیات, داروها و غیره. رایگان و غیره. پاریس و غیره. آنها که در بافت گیاه و ذخیره شده با امکان مسمومیت و حتی مرگ .هیچ اضافی تقسیم بندی دقیق تر است ؟ بله; یک دسته از مواد افزودنی و نگهدارنده ‌هایی هستند که با جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ‌ها و اکسیداسیون مواد اکسید شونده و کنترل فعالیت آنزیم ‌ها، فساد موادغذایی را به تاخیر انداخته و مدت ماندگاری آن ها را طولانی می‌ کنند.گروه دوم، تثبیت کننده‌ ها و استحکام‌ دهنده‌هایی هستند که موادی مانند صمغ‌ها، نشاسته و دکسترین و ژلاتین و بعضی ترکیبات پروتئینی و... را شامل می ‌شوند و در اثر ترکیب آن ها با آب مواد غذایی، خاصیت چسبندگی پیدا کرده و حالت ژله ‌ای‌ شکل به خود می‌ گیرند و بیشتر در پودینگ ‌ها، سس‌ های سالاد، انواع ژله و غیره استفاده می‌ شوند.دسته سوم، مکمل‌ های غذایی هستند که به عنوان تکمیل‌ کننده و تقویت‌ کننده به موادغذایی اضافه می ‌شوند. مثلا ویتامین D به شیر، ویتامین‌های گروه B به محصولات تهیه شده از غلات، ویتامین A یا بتاکاروتن به مارگارین و روغن‌های گیاهی، ویتامین C به آب‌ میوه‌‌ های کنسرو شده و مصنوعی افزوده می ‌شوند.امولسیون‌ کننده‌ ها دسته چهارم هستند که به‌ عنوان استحکام ‌دهنده و ایجاد امولسیون برای روغن در آب، آب در روغن، گاز در مایعات و گاز در جامدات به ‌کار می ‌روند.رنگ ‌ها و سفید کننده ‌ها گروه بعدی هستند. این مواد اکسیدانی مانند پراکسید هیدروژن جهت سفید کردن شیری که برای تهیه نوع خاصی از پنیر است، استفاده می ‌شود.عوامل اسید کننده نیز موادی هستند که جهت پایین آوردن PH به موادغذایی افزوده می ‌شوند که ضمن اصلاح طعم، به طور غیرمستقیم از رشد باکتری ‌ها جلوگیری کرده و مدت زمان استریل کردن محصولات کنسروی را کمتر می‌ کنند.طعم ‌دهنده ‌ها نیز گروه دیگری از افزودنی ها هستند که برای تغییر طعم و اصلاح طعم مواد غذایی استفاده می‌ شود که هم نوع طبیعی دارند و هم مصنوعی.رنگ‌ ها نیز گروه دیگری از افزودنی ها هستند که به صورت طبیعی و یا مصنوعی تهیه شده و جهت خوش ‌منظر کردن و یا متحدالشکل کردن و گاهی هم برای مخفی کردن و نامحسوس جلوه دادن عیوب و تقلب در فرآورده‌ های غذایی به کار می ‌روند.با توجه به این تقسیم‌ بندی می ‌توانیم نتیجه بگیریم که همه افزودنی ها برای سلامت مضر نیستند؛ این‌طور نیست؟بله، عامه مردم در دنیا نسبت به افزودنی ها نظر مثبتی ندارند و در واقع افزودنی ها را مواد شیمیایی و مصنوعی می ‌دانند اما این موضوع عمومیت ندارد؛‌ یعنی نمی ‌توان گفت که همه مواد طبیعی بی ‌خطر هستند و همه مواد مصنوعی زیانبارند. بعضی افزودنی ها نه تنها ضرری ندارند، بلکه می ‌توانند مفید هم باشند.مثل چی؟مثلا در صنعت ماکارونی برای ایجاد رنگ در رشته‌های ماکارونی از ترکیبات کاروتنوئید استفاده می ‌کنند که از رنگدانه ‌های طبیعی تولید و در بدن به ویتامین A تبدیل می‌ شود. پس این افزودنی هم خواص تغذیه‌ ای این ماده‌ غذایی را زیاد می ‌کند و هم رنگ زرد خوش ‌رنگی به آن می ‌دهد. حتی برای ماندگاری بیشتر در روغن مایع از ویتامین E استفاده می ‌کنند که این ویتامین نوعی افزودنی سالم محسوب می ‌شود. اما بعضی از افزودنی ها در کوتاه‌ مدت و میان ‌مدت مشکلی ایجاد نمی‌ کنند و اثرات زیانبارشان در درازمدت هم ثابت نشده است و به همین دلیل مصرف مداوم‌ شان توصیه نمی ‌شود.آیا افزودنی ها می‌ توانند مشکل ‌زا هم بشوند؟بله، گروهی از افزودنی ها هستند که در صورت مصرف مقادیر نسبتا زیاد می ‌توانند مساله‌ ساز باشند و حتی موجب سرطان و انواع بیماری ‌ها شوند اما در مقادیر کم ظاهرا مشکل‌ آفرین نیستند. از جمله این افزودنی ها نیتریت است که در صنایع گوشتی و تولید سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این گروه افزودنی ها علاوه بر ایجاد رنگ قرمز در فرآورده ‌های گوشتی، طعم گوشت به آن ها می‌ دهد و در عین حال، خاصیت ضد میکروبی داشته و مانع از رشد میکروب‌ ها و فاسد شدن فرآورده در درازمدت می ‌شود. مواد غذایی حاوی این افزودنی در مقایسه با مواد غذایی حاوی افزودنی گروه قبل باید کمتر و یا حتی به ندرت مصرف شوند. البته بدون این افزودنی هیچ فرآورده گوشتی تولید نخواهد شد. پس نیتریت یک افزودنی ضروری است.اشاره کردید که بعضی افزودنی ها می ‌توانند عاملی برای تقلب در کیفیت موادغذایی باشند؛ ممکن است در این خصوص بیشتر توضیح دهید؟بله؛ گاهی این اتفاق می ‌افتد، زیرا افزودنی‌ هایی مانند طعم‌ دهنده ‌ها و رنگ ‌دهنده‌ ها قادرند ماهیت یک ماده‌ غذایی ناسالم را تغییر دهند و آن را به ظاهر سالم نشان دهند. به همین دلیل توصیه می‌ شود که هم‌ وطنان هنگام خرید مواد غذایی حتما به برچسب تغذیه ‌ای (نه برچسب غذایی) توجه کنند یعنی علاوه بر ترکیبات تشکیل‌ دهنده باید نام افزودنی ها نیز در این برچسب وجود داشته باشد. مثلا روغن زیتون از جمله این مواد غذایی است که بیشترین تقلبات در هنگام تولیدش اتفاق می ‌افتد.این نظریه که افزودنی ها در بعضی‌ ها حساسیت ایجاد می‌ کنند، چه ‌قدر صحت دارد؟کاملا صحت دارد و تنها راه درمانش هم پرهیز از خوردن همان افزودنی ‌‌هایی است که به آن حساسیت دارید؛ مثلا اگر با خوردن سوسیس و کالباس دچار گلودرد و خارش می‌ شوید باید از خوردن این فرآورده‌ های غذایی اجتناب کنید.حرف آخر؟توصیه آخرم این است که حتی‌الامکان از موادغذایی طبیعی استفاده کنید تا نگران خطرات احتمالی افزودنی ‌های مواد غذایی نباشید.منبع:تبیانویرایش و تلخیص:میهن مگ